Endreçar el calaix

Endreçar_el_calaix
 

Aquests dies de vacances d'estiu han sigut per descansar i desconnectar; per dormir, llegir, menjar i passar les hores de la tarda, fins que es ponia el sol, entre cavalls. Aquests dies d'agost també han servit per agafar perspectiva i, des de la distància, fer valoració de com ha transcorregut el curs i quins són els nous propòsits a estrenar.

Sento que revisar quins són els nostres objectius i el camí que hem decidit recórrer és interessant i també necessari; a vegades, a mesura que es va avançant, t'adones que és diferent de com esperaves, o bé amb el transcurs del temps els teus interessos i prioritats simplement han evolucionat cap a una nova direcció. D'aquí ve la importància d'aturar-se per mirar-se i posar ordre en el nostre camí personal, valorant cap a on volem dirigir-nos i, sobretot, com volem que sigui aquest passeig que és i serà la nostra vida.

But beware of looking for goals: look for a way of life. Decide how you want to live and then see what you can do to make a living within that way of life.

Amb els anys he après i entès, després d'escoltar-me, que busco una vida tranquil·la, acord amb els meus valors, que em permeti gaudir del camí. Cerco un estil de vida que em doni la flexibilitat i la llibertat de prioritzar-me i respectar-me, abraçant el meu ritme, i que em concedeixi, sempre que així ho senti, poder seguir creixent. 

Tot plegat sembla que enllaça força bé amb aquesta cita de Hunter S. Thompson que fa uns dies em compartia la meva cosina i que, jo diria que causalment, tinc guardada des de l'abril del 2016, diu així: But beware of looking for goals: look for a way of life. Decide how you want to live and then see what you can do to make a living within that way of life.

D'alguna manera, amb el pas del temps, el meu objectiu va anar evolucionant cap a la recerca del meu benestar i aquest el construeixo gràcies a les eleccions del meu dia a dia on procuro apostar per allò que m'omple i em proporciona placidesa. Aquesta actitud es va accentuar en el moment en què vaig decidir emprendre el meu propi estudi de disseny a inicis d'aquest any i l'agost m'ha servit per a fer balanç de tot plegat.

M'agrada pensar que aquest estiu he obert el calaix i he fet endreça de les meves prioritats, del que m'ha estat funcionant fins ara i d'allò que encara es pot millorar. El propòsit, doncs, d'aquest nou curs és el de tornar a trobar els moments per dedicar-me temps per a mi i respectar les estones tan preuades de desconnexió que, precisament, són sovint les que ens reporten nova inspiració i frescor.

Emprendre un projecte pot arribar a ser molt absorbent i és important recordar el per què el vas començar, a més a més de tenir present quin de vosaltres dos és imprescindible. Amb això en ment i el calaix ben endreçat reprenc aquest nou curs amb moltes ganes i il·lusions renovades. Feliç tornada a tots aquells que comenceu.


Photography by Salva López (link to the full story)
Song by Chet Baker ⎯ September Song

 
ReflexionsEla & PuntComment