L'amor i la lectura

L'amor_i_la_lectura

Demà és Sant Jordi, per mi un dels dies més bonics de l'any i una bella representació de la nostra cultura.

Demà farà dos anys, vaig descobrir una col·lecció de llibres amb un encant especial, petita per fora i màgica per dins. Mentre feia cua a la llibreria i aprofitava per seguir llegint els títols de les estanteries a mesura que anava avançant, el disseny d'una portada va captar la meva atenció i el títol m'acabava d'atrapar. El pescador de llum de Francesc Puigpelat, que porta per subtítol Alliberar-se de la perfecció és el millor camí cap a l'èxit, és el primer conte que vaig llegir de la col·lecció Emocions, de l'editorial Comanegra i des de llavors que me'n vaig enamorar.

El disseny dels divuit títols que conformen, fins al dia d'avui, la col·lecció és extremadament acurat i delicat fins al punt que et transporta a l'estat òptim per llegir cadascun d'aquests contes. Avançant-te, d'alguna manera, que entre aquelles pàgines s'hi troba una espurna de saviesa que t'embolcallarà plàcidament i calarà de manera amable.

Hi ha un escriptor francès que m’agrada molt, Michel Houellebecq, que diu que viure sense llegir és perillós, perquè obliga a conformar-se amb la vida.

L'amor i la lectura és la novetat que presenten per aquest Sant Jordi; l'autora, la Sílvia Tarragó, transmet, a través d'una història plena de tendresa, l'amor a la lectura i els beneficis que ens aporta llegir sense formular cap judici i respectant a totes les variants de lectors, des dels més àvids a aquells que ho fan amb menor assiduïtat, encoratjant-nos a trobar el camí de cadascú: <<Ser lector no vol dir llegir-se un llibre a la setmana o al mes. Tots tenim els nostres gustos i els nostres ritmes, només cal trobar-los. Hi ha un escriptor francès que m'agrada molt, Michel Houellebecq, que diu que viure sense llegir és perillós, perquè obliga a conformar-se amb la vida>>.

Citant diverses obres literàries reconegudes i autors, fa un recorregut pel descobriment d'aquesta activitat que sovint ens permet agafar perspectiva de nosaltres mateixos i contemplar amb una mirada renovada allò que ens envolta.

Per a amants de la lectura i no tan amants, aquesta pot ser una bona elecció per a tots aquells que encara heu d'escollir llibre per (auto)regalar aquest Sant Jordi; com també serà un encert qualsevol altre conte d'aquesta col·lecció. Només cal trobar quin és el que més us atrau; al final, les paraules, a més a més dels gestos, són amb les qui construïm les històries d'amor.

__

Photography by Marta Cots (Instagram); model Claudia Palatchi.